Vine a-prendre el carrer

Els procomuns contraataquen: Goteo.org, plataforma de “crowdfunding”

Goteo.org és la nova xarxa social de finançament col·lectiu i col·laboració distribuida, que funciona ja des del passat Novembre del 2011. El seu objectiu es potenciar els procomuns (the commons), que són els béns, recursos o serveis que són produïts per una comunitat, de lliure accès, i gestionats per la mateixa comunitat de persones interessades en el seu desenvolupament i manteniment. Exemples: des de l’aire, l’aigua, les llavors i els carrers; fins a internet, el programari lliure i la cultura (llicències obertes com Creative Commons). Representen sobretot un canvi de mentalitat que trenca la dicotomia entre allò privat i allò públic, recordant-nos que és possible l’autogestió comunitària del nostre entorn: els procomuns són de ningú, i són de totes! Ens recorden que hem anat perdent un món comunitari que compartíem. Un món que ens l’ha anat usurpant de mica en mica, tant la gestió privada (el capital) com la gestió pública (l’Estat) de les nostres vides. I que podem recuperar-lo.

Goteo.org vol anar més enllà d’una plataforma de crowdfunding (finançament col·lectiu) qualsevol, i fomenta només aquells projectes que donen un benefici a allò comú, allò que totes podrem disfrutar. Us animem a navegar per Goteo.org, i veure tots els projectes que s’hi estan gestant, i perquè no, finançar aquells que cregueu que poden transformar aquest món en un món més de totes, més lliure i més autogestionat.

Imatge

Amb les pròpies paraules de goteo, la descripció detallada del projecte la trobareu AQUÍ.

Related posts:

La Universitat Lliure ja està a goteo.org!
I Trobada de Grups i Individualitats llibertàries de Mallorca
República de platón

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>