Vine a-prendre el carrer

La UNI-LLIURE cap a la vaga general

Crida a la classe treballadora, als aturats i a la població en general
14 de novembre: Vaga General Anticapitalista
No pagarem la seva crisi!

Les passades dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) indicaven que al final del tercer trimestre de l’any, hi havia a les Illes Balears 122.600 persones (un 19,47%) a l’atur. Unes dades que pujaran ostensiblement en el quart trimestre a causa de l’acabament de la temporada turística i que segurament tornaran a ser històriques. També, segons l’INE, el 18,5% de les llars de les Illes estan en risc de caure en la penúria i un de cada tres infants viu sota el llindar de la pobresa.
Just aquestes estadístiques ja demanden mesures d’urgència, però quan es barregen amb les notícies sobre la corrupció política i empresarial que hem viscut aquests darrers anys; amb el multimilionari rescat als bancs; amb el malbaratament o saqueig de les arques públiques per realitzar infraestructures i obres innecessàries; amb les amnisties i fraus fiscals que les administracions toleren a les grans fortunes, mentre a nosaltres ens pugen els imposts; amb la Reforma Laboral que dóna carta blanca als empresaris per augmentar els nivells d’explotació; amb l’augment de les desigualtats socials; i amb els continus retalls en educació, en sanitat i en assistència social, per així destinar la major part del pressupostos generals a pagar els interessos del deute; urgeixen acció popular, contundent i en massa.
Aquesta crisi l’han provocada els bancs i els governs, i són ells els que l’han de pagar. No podem tolerar que aquesta crisi suposi que els rics es facin més rics i els pobres ens facem més pobres, així com que hi hagi un transvasament de riquesa pública a riquesa privada de les dimensions que estam veient. La riquesa s’ha de repartir i l’economia ha d’estar destinada a satisfer les necessitats del poble, harmonitzada a la vegada amb el respecte al medi ambient.
Per altra banda, aquest context de crisi també és aprofitat per l’Estat per reforçar-se i així augmentar els seus nivells de control i repressió. Ens volen asseguts al sofà, amb les mans aplegades i mirant la televisió, mentre ells ens encaminen cap al totalitarisme. Així les coses, no podem deixar que la protesta i la desobediència legítima es criminalitzin i que facin i desfacin sense cap oposició.
Per tot això i més, et demanam que et sumis a la Vaga General el pròxim 14 de novembre, que participis de les nostres convocatòries i una vegada finalitzat aquest dia de protesta, segueixis amb la lluita organitzant-te al treball i a l’atur, als centres d’ensenyament, a la barriada o al poble per tal de ser nosaltres els que encaminem la lluita contra la crisi i no els Governs titelles, ni els partits polítics, ni el sindicalisme burocràtic i còmplice de CCOO i UGT.

Comissió pro Vaga Anticapitalista

Related posts:

Presentació de la Universitat Nòmada
El Buque de los Necios
Butlletí de presentació de l'Universitat Lliure de Mallorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>