Vine a-prendre el carrer

La UNI-LLIURE cap a la vaga general

Crida a la classe treballadora, als aturats i a la població en general
14 de novembre: Vaga General Anticapitalista
No pagarem la seva crisi!

Les passades dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) indicaven que al final del tercer trimestre de l’any, hi havia a les Illes Balears 122.600 persones (un 19,47%) a l’atur. Unes dades que pujaran ostensiblement en el quart trimestre a causa de l’acabament de la temporada turística i que segurament tornaran a ser històriques. També, segons l’INE, el 18,5% de les llars de les Illes estan en risc de caure en la penúria i un de cada tres infants viu sota el llindar de la pobresa.
Just aquestes estadístiques ja demanden mesures d’urgència, però quan es barregen amb les notícies sobre la corrupció política i empresarial que hem viscut aquests darrers anys; amb el multimilionari rescat als bancs; amb el malbaratament o saqueig de les arques públiques per realitzar infraestructures i obres innecessàries; amb les amnisties i fraus fiscals que les administracions toleren a les grans fortunes, mentre a nosaltres ens pugen els imposts; amb la Reforma Laboral que dóna carta blanca als empresaris per augmentar els nivells d’explotació; amb l’augment de les desigualtats socials; i amb els continus retalls en educació, en sanitat i en assistència social, per així destinar la major part del pressupostos generals a pagar els interessos del deute; urgeixen acció popular, contundent i en massa.
Aquesta crisi l’han provocada els bancs i els governs, i són ells els que l’han de pagar. No podem tolerar que aquesta crisi suposi que els rics es facin més rics i els pobres ens facem més pobres, així com que hi hagi un transvasament de riquesa pública a riquesa privada de les dimensions que estam veient. La riquesa s’ha de repartir i l’economia ha d’estar destinada a satisfer les necessitats del poble, harmonitzada a la vegada amb el respecte al medi ambient.
Per altra banda, aquest context de crisi també és aprofitat per l’Estat per reforçar-se i així augmentar els seus nivells de control i repressió. Ens volen asseguts al sofà, amb les mans aplegades i mirant la televisió, mentre ells ens encaminen cap al totalitarisme. Així les coses, no podem deixar que la protesta i la desobediència legítima es criminalitzin i que facin i desfacin sense cap oposició.
Per tot això i més, et demanam que et sumis a la Vaga General el pròxim 14 de novembre, que participis de les nostres convocatòries i una vegada finalitzat aquest dia de protesta, segueixis amb la lluita organitzant-te al treball i a l’atur, als centres d’ensenyament, a la barriada o al poble per tal de ser nosaltres els que encaminem la lluita contra la crisi i no els Governs titelles, ni els partits polítics, ni el sindicalisme burocràtic i còmplice de CCOO i UGT.

Comissió pro Vaga Anticapitalista

Related posts:

Ja tenim nou espai!
Assemblea coordinadora Universitat Lliure de Mallorca
Convocatoria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>