Vine a-prendre el carrer

Presentació de la coordinadora llibertària de Mallorca

Aquest divendres 15 a les 20h al local de l’EcoXarxa (c/ Antoni Torrandell 16) !!

Vivim un temps de mobilització social. Moltes vegades aquesta té un tint ciutadanista i socialdemòcrata, altres vegades la reivindicació cerca les solucions a l’Estat o a un nou Estat. Però per molta gent que cerca un canvi social, aquests no són camins vàlids sinó com a mínim una equivocació. La necessitat de crear un espai comú i autònom de reivindicació i lluita -un espai que fins ara no existia-, que reclamés l’autogestió de totes les facetes de la nostra vida com a única sortida a les problemàtiques del món actual va dur al procés de creació de la Coordinadora Llibertària de Mallorca (CLM).

Ara quasi farà un any, s’encetà a Cura un procés assembleari que tenia com a objectiu crear una coordinació tangible entre els diferents col·lectius i iniciatives de caire llibertari a l’illa. En ell participaren diferents col·lectius del moviment i també persones a títol individual. Aquella primera trobada va servir per tenir un primer contacte i tot seguit ja sorgiren els primers debats. Debats que s’han hagut d’organitzar en diverses reunions durant aquest any passat i a elles s’han anat resolent els diferents punts més importants, entre d’altres: com s’havia d’estructurar la coordinació, com havia de funcionar a la pràctica, quins objectius havia de tenir a curt i llarg termini i d’altres qüestions relacionades. L’activitat, al seu ritme, va per bon camí, i ara per ara algunes de les iniciatives proposades ja s’estan duent a terme, com per exemple la creació d’una caixa de resistència conjunta.

Ara, després de tot aquest procés d’estructuració orgànica, ha arribat l’hora de què aquesta coordinació de l’acció llibertària es doni a conèixer. Per això, la CLM ha organitzat per dia 15 de març, al local de l’Ecoxarxa a Ciutat, la seva presentació pública i així animar a més companys i companyes a participar-hi. Aquest consistirà en una breu presentació de la Coordinadora, seguida d’un debat sobre el moviment llibertari mallorquí a l’actualitat i el seu futur.

A continuació, com avanç de l’acte de divendres, aquí teniu un breu resum dels acords que la CLM ha publicat a mode d’estatuts.

La primera cosa que queda patent a la CLM és la seva heterogeneïtat. No es contempla l’anarquisme com un ideari prefixat, sinó que més aviat es veu com unes pràctiques comunes antiautoritàries i assembleàries que aspiren a una transformació social emancipadora. Per això, la Coordinadora no pretén ser una organització centralitzadora, sinó una xarxa de projectes, iniciatives i persones que sumen esforços amb uns objectius consensuats.

Entre aquestes fites podem destacar les següents: la creació d’una caixa de resistència per fer front a eventuals cops repressius, el recolzament a projectes autogestionaris que inventin una societat paral·lela i autònoma a la societat mercantil, la creació de xarxes de comunicació alienes als massmedia, l’organització d’actes culturals i polítics, i la convocatòria de manifestacions o diferents jornades de lluita. Tot plegat, amb la intenció de què a la llarga serveixi per anar creixent com a moviment i de mica en mica tenir més presència al carrer i capacitat per enfrontar-se al poder en petites batalles.

Tot i que no es concebi el pensament llibertari com un cos unificat i immòbil, en els acords de la Coordinadora hi ha disposts una sèrie de principis que dibuixen les seves bases ideològiques.

Es practica l’assemblearisme horitzontal perquè es creu que ha de ser la forma en com una societat lliure s’ha d’organitzar, per tant no es contemplen els privilegis entre les companyes, i els càrrecs són rotatius per evitar l’acumulació de poder. Es treballa en pro de l’autogestió dels projectes, i per tant no s’accepten les subvencions estatals, ni la col·laboració amb entitats bancàries. Des de la CLM també es promou la subversió, la desobediència i l’acció directa com a eines de lluita legítimes. Es rebutgen frontalment les organitzacions militaristes i la guerra, així com també la societat patriarcal. També, en tots els actes organitzats per la Coordinadora els menjars seran vegetarians i el català serà la llengua vehicular, sense cap ànim d’excloure ningú, sinó amb la intenció de defensar la llengua pròpia.

Per acabar, explicarem el funcionament de la Coordinadora de forma més concreta. L’activitat s’articula al voltant de les assemblees trimestrals, a no ser que es convoquin trobades extraordinàries. A aquestes reunions poden participar tant col·lectius com individualitats. Respecte als col·lectius, aquests han d’estar d’acord amb els consensos que regulen l’activitat de la CLM. Respecte a les persones que participin a títol individual, aquestes no poden bloquejar consensos generals. De totes formes sí que poden argumentar les seves opinions fins al final del debat per tal de convèncer al personal. Finalment és important saber que les assemblees se celebren cada vegada a un indret diferent de Mallorca, amb la intenció d’afavorir la descentralització de Ciutat dels moviments socials.

Mallorca, març de 2013
Secretariat de la
Coordinadora Llibertària de Mallorca

http://contrainfo.cat/temes/difusio-i-pensament-critic/es-hora-de-xerrar-de-la-coordinadora-llibertaria-de-mallorca/

Related posts:

El Buque de los Necios
Nous horaris de la Biblioteca Autogestionada i Assemblees del GABA
Concert contrainfo.cat a Esporles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>