Vine a-prendre el carrer

Compartint les primeres experiències en autogestió

Després d’un temps de feina ja hi ha algunes experiències i coneixements per a compartir… Ens trobarem dia 10 de març per continuar treballant juntes (vegeu cartell i convocatòria).

Unes idees sobre el que veurem:

Gasificació, la combustió eficient.

La biomassa pot ser una font d’energia renovable sempre en fem un ús sostenible. Per això és necessari desenvolupar tecnologies que siguin energèticament eficients, és a dir, que permetin obtenir la màxima quantitat d’energia aprofitable de cada combustible. El motor Stirling.

La gasificació de la biomassa és un procés termoquímic que ens permet millorar enormement l’eficiència de la combustió de materials. I més eficiència vol dir menys fum, menys despesa en combustible,més oportunitats de desenvolupament i menys dependència de combustibles externs. Utilitzat àmpliament durant els anys 40 i 50 en cotxes i camions, en aquests moments de canvi energètic cal recuperar i millorar aquestes tecnologies tan interessants.

El motor Stirling.

El motor Stirling és un motor de combustió externa que permet generar energia a través d’un diferencial de temperatura entre dues parts del motor. El que fa que el motor sigui interessant és la possibilitat de generar calor amb combustibles sostenibles i/o menys costosos. A més és un motor que necessita d’una tecnologia baixa (nivell de ferrer) per poder-lo construir contribuint així que es pogui desenvolupar una alternativa energètica més democràtica.
Aquest motors són de relantí per tant no són capaços de generar grans potències però suficients per poder moure dinamos.
El funcionament del motor es pot simplificar dient:
Com que els gasos calents expandeixen més que els freds, només es tracta de refredar el gas abans de comprimir-lo i encalentir-lo abans de expandir-lo. Si la força d’expansió menys la força de compresió és major al roçament del motor, el motor funciona.

Imatge del motor Stirling autoconstruit.

 

Related posts:

Cicle: Tècnica, tecnologia i energia en la societat industrial
taller d'enquadernació
Cafè temàtic: Propietat privada, dret o robatori...?

One Response

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>