Vine a-prendre el carrer

Cafè temàtic: La Naturalesa

El divendres 19 de Abril tindrà lloc a les 19h el proper cafè temàtic a la llibreria transitant (c/socors, 16 a Palma) on el tema triat per xerrar aquesta vegada serà la naturalesa d’accord al que es va decidir a la darrera sessió. Els cafès temàtics son espais de debat obert i reflexió col·lectiva sobre diversos temes de caire general on la dinàmica va marcada pels assistents (punxar sobre la imatge per ampliar)

La naturalesa

transitant, com a ZAFA (Zona d’Autoformació Autònoma) de la Uni Lliure segueix fent feina amb aquest col.lectiu. Uns dels formats clàssics de treball de la Uni Lliure és el cafè temàtic, un espai de debat sobre conceptes bàsics de filosofia política i temes relacionats. Aquest cop es tractarà el tema de la Naturalesa, tal com varen acordar les assistents al darrer cafè.

Per què la Naturalesa? En qualsevol xerrada o debat sobre les relacions de l’individu amb el seu entorn acaben per usar-se  les paraules “naturalesa”, “natural”, “naturalista”,” medi ambient”, ecologia”, “ecologista”, “progrés”, “progressista”…

Després de sentir com s’usen en tots els àmbits donam per fet que són termes obvis i transparents. En canvi, quan més generosament i despreocupadament fem servir qualsevol terminologia en la nostra discusió, més probable és que no hi hagi discusió en absolut, sino monòlegs entrecreuats, incomunicació, cortès (i covard) dissimular…

S’hauran de redefinir aquests termes o serà preferible llençar-los a la basura.

Related posts:

Cafè-temàtic: El poder (II), segona sessió
GAFA de Filosofia: La comuna de París
Documental, xerrada i sopar: L'autonomia durant l'anys 70 amb Fernando Paniagua (Espai en blanc)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>