Vine a-prendre el carrer

Café-temàtic: Tècnica i tecnologia.

24 jul 2012 - 19:30

Parc de les estacions

Palma

En l’actualitat la tècnica i la tecnologia juguen un paper central en la societat i han canviat per complet les maneres de comunicació, de producció i d’organització, produint cada vegada més una forta dependència de grans burocràcies de “experts” i dirigents que gestionin la complexitat social derivada de tots aquests avançaments tecnològics.

No obstant això poques vegades ens asseiem a reflexionar sobre les conseqüències d’aquests canvis que normalment se succeeixen tan freneticament que són acceptats irreflexivament com a producte d’un sempre lloat i desitjable progrés. Com ha influït el desenvolupament tecno-científic en la nostra relació amb la natura? I en les relacions humanes? I en la nostra psicologia? Obrir un espai per reflexionar col·lectivament sobre aquestes i moltes altres qüestions és el propòsit d’aquest cafè temàtic.

Com ja sabreu els que heu participat en anteriors ocasions, en els cafès temàtics comencem presentant materials relacionats amb el tema, que volem mostrar a les companyes: petits fragments de textos, vídeos curts, un poema o en definitiva el que se li pugui ocórrer a la nostra infra-utilitzada imaginació. Us animem per descomptat a portar el que us interessi.

Ens trobarem en la porta del parc de les Estacións de Ciutat per anar da dins i xerrar tranquilament! Salut!

One Response

 1. julio

  Recuerdo a todos que esta tarde, a las 17.00h, tendrá lugar en S’Assecador la primera sesión del GAFA de Filosofía.
  Intentaremos ponerlo en marcha y perfilar poco a poco su funcionamiento.
  Nuestro el punto de partida en esta ocasión podría ser este:
  ¿Qué entendemos como ‘filosofar’ y ‘filósofo’?
  ¿Qué entendemos como ‘historia de la filosofía’? Considero llamativo que haya tanto interés en este punto: en el caso de otras materias, uno nunca se lo plantea, ni le parece que le haga falta.
  Propongo que dediquemos unos momentos a pensar sobre estos puntos. Y que difundamos este mensaje entre contactos y personas interesadas para que este GAFA llegue a ser un verdadero foro de debate.
  Salud

  24 novembre 2012 at 7:20

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>