Vine a-prendre el carrer

Cafè-temàtic: El poder (II), segona sessió

Després d’uns mesos, des del Grup d’Auto-Formació Autònom d’Història i Filosofia Política de la Universitat Lliure de Mallorca, tornem a proposar un cafè-temàtic per compartir noves reflexions i materials sobre un tema antic, El Poder, que de fet va inaugurar la sèrie de cafès temàtics del passat estiu (veure el material aquí).

Considerem essencial per al nostre procés d’aprenentatge la reflexió i l’anàlisi col·lectiva de les dinàmiques de poder que sorgeixen quotidianament en la interacció social. Per poder volem no només entendre dominació i coerció, sinó també potencialitat individual i col·lectiva, per tant ens sembla important indagar en els processos psicològics i socials que fan esdevenir les relacions humanes cap a una o un altre vessant, dominació coercitiva o potencialitat col·lectiva.

Com ja sabreu els que heu participat en anteriors ocasions, en els cafès temàtics comencem presentant materials relacionats amb el tema, que volem mostrar a les companyes: petits fragments de textos, vídeos curts, un poema o en definitiva el que se li pugui ocórrer a la nostra infra-utilitzada imaginació. Us animem per descomptat a donar-li un millor ús.

Des del grup, proposem ja alguns materials que posem a la vostra disposició per si voleu anar fent-los-hi un cop d’ull:

VIDEO. El poder de las situaciones: 26min

TEXTOS. Influencia, Conformitat i Obediencia. Les paradoxes de l’individu social (En concret es proposa parlar sobre el mòdul 5: Obediencia a l’autoritat) Influencia, Conformitat i Obediencia

El poder y la mediación ( del llibre Anarquismo y Antropología pp 55)  Anarquismo y Antropologia

ENLLAÇOS D’INTERÈS. Web: Stanford Prison:
http://www.prisonexp.org/psychology/1

Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Stanford_prison_experiment
http://en.wikipedia.org/wiki/Milgram_experiment

DIUMENGE 1 Abril  a les 18h. S’assecador des tres cruis (local on està d’Agrohoritzontal) Posada de Terra Santa 3

Related posts:

Compartint les primeres experiències en autogestió
Cafè temàtic: La Naturalesa
Taller: “Esas otras insumisas, acá nomás, cerquita, tan diferentes”
Influencia, Conformitat i Obediencia
Influencia, Conformitat i Obediencia
Modul_5_Influencia.pdf
960.6 KiB
878 Downloads
Details...

One Response

  1. Pingback: Cafè temàtic: El Poder. Uni-Lliure. | ASAMBLEA PARC SES VELES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>